Nieuws
Lamsoor, Zeekraal & IJskruid met vis
Voor 4 personen – voorbereidingstijd: 15 minuten – kooktijd: 10 minuten INGREDIËNTEN 8 handen met mix van zilte groenten zoals zeekraal, lamsoor en ijskruid6 á 8 kleine zilte aardappelen, in kleine stukken gesneden4 stukjes witvisScheutje olijfolie2 volle eetlepels zeekraal mayonaise (alternatief is een goeie bearnaisesaus)Scheutje waterPeper en zeezout uit de molen BEREIDEN Maak de groente…
Lees verderZeebanaan: wat is het en hoe bereid je het?
Voor wie houdt van unieke en verrassende smaken moet onze zeebanaan hebben geproefd! Hij is heerlijk sappig en smaakt wat pittiger dan zeekraal. Bovendien bevat hij nóg meer voedingsstoffen, zoals omega vetzuren. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms mooi vuurrood van kleur. De herkomst ligt in Australië. In Nederland is de zeebanaan nog…
Lees verderWarme zilte aardappelsalade
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenVoorgerechtVis INGREDIËNTEN (Biologische ingrediënten)500 g biologische Zilte aardappels2 st biologische Rode ui2 st biologische Venkel100 g biologische Spinazie, baby1 st biologische Gerookte meerval Allergie informatie: lactose, melk, mosterd, ei, vis BEREIDEN Breng een pan met water aan de kook voor de zilte aardappels. Was de aardappels (schillen hoeft niet) en snijd ze…
Lees verderCoquilles met zeebanaan
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenVoorgerechtVis INGREDIËNTEN 12 coquilles, in de schelp1 partje van 1 gepekelde citroen, alleen de gele schil1 el van het vocht van een emmertje gepekelde citroenen2 el Ligurische olijfolie (Olitalia)1 el milde olijfolie4 ‘trosjes’ zeebanaan4 zachte takjes zeevenkel BEREIDEN Maak de coquilles schoon door alles wat rond het nootje zit weg te trekken.…
Lees verderZeewierpesto met zeebanaan
Dit smaakt uitstekend over gegrilde vis. Smeer een beetje over de vis vóór het grillen. Maar ook als dip voor garnalen of over een simpele pasta is het een heerlijke pesto. INGREDIËNTEN 20 gram pijnboompitten (licht geroosterd)zeewier-pesto-op-viszeewier pesto over gegrilde vis 2,5 dl olijfolie20 gram parmezaanse kaaspeper en gedroogde zeebanaan1 teentje knoflook1 bosje basilicumhandjevol rucola…
Lees verderVongole met zeebanaan
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenHoofdgerechtVis INGREDIËNTEN 200 g zeebanaan2 dl room1 venkel2 dl pastis2 kg kokkels2 kg vongole1 eetlepel olijfoliepeper BEREIDEN Spoel de schelpen enkele keren grondig in koud water. Blancheer de zeebanaan kort in kokend water. Snijd de venkel fijn en stoof enkele minuten aan in olijfolie. Doe er de schelpen, de room en de…
Lees verderZilte aardappel-groentesoep
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenLunch of tussendoortjeVegetarisch INGREDIËNTEN 1 kg zilte aardappelen*zonnebloemoliehandvol lamsoor + extra om te garnerenpaar takjes ijskruid + extra om te garnerenhandje zeekraal + extra om te garneren1/4 gedroogd pepertje, verkruimeld(1/4 – 1/2 kippenbouillonblokje)zwarte peper uit de molen4 el Griekse yoghurt 10%, uitgelekteetbare bloemetjes, bijv. van rucola en tijm BEREIDEN Snijd 2 kleine…
Lees verderZilte soep met lamsoor en ijskruid
Bereidingstijd: 5-10 minuten2 personenLunch of tussendoortjeVegetarisch INGREDIËNTEN 4 stengels bosui100 gram lamsoor100 gram ijskruid1/2 theelepel gedroogde tijm1/2 liter groente bouillon2 eetlepels hennepzaadpeper & zoutolijfolie BEREIDEN Verwijder het harige uiteinde van de bosui, spoel af onder de kraan en snijd de bosui in dunne ringen. Spoel de lamsoor en ijskruid ook af onder de kraan en…
Lees verderWaddenfonds steunt project Blauwe Polder
Het Waddenfonds stelt ruim € 2,5 miljoen subsidie beschikbaar voor vier nieuwe projecten op het gebied van aquacultuur en cultuurhistorisch erfgoed. Met deze bijdrage wordt een totale investering van € 3,7 miljoen in het Waddengebied mogelijk gemaakt. Het Waddenfonds wil daarmee de teelt van zilte landbouw- en visserijproducten ontwikkelen en verder opschalen. Ook wordt er…
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »