Stracciatella panna cotta met ijskruid

INGREDIËNTEN

600 dl slagroom (let op, je hebt eerst 400 dl nodig en er blijft 200 dl over voor later in het recept)
200 dl Griekse yoghurt
60 gram poedersuiker
1 open gesneden vanillestokje
geraspte schil van 1 citroen
4 witte gelatineblaadjes
100 gram 80% chocolade, fijn gehakt, er blijft 20 gram over voor de garnering
50 gram ijskruid, fijn gehakt, 20 gram door de panna cotta en 30 door de frambozen
100 gram frambozen
50 gram aardbeien

BEREIDEN

Een nagerecht met ijskruid! Dat is echt met iets bijzonders aankomen!

Breng 400 dl slagroom en 200 dl yoghurt met de poedersuiker, het vanillestokje en de citroenrasp aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er twee derde deel over is. Haal het vanillestokje uit het roommengsel, schraap het merg eruit en voeg dit weer aan het mengsel toe. Zeef het mengsel zodat de citroenrasp verwijderd wordt.

Week de gelatine gedurende 5 minuten in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los het op in het warme roommengsel (de pan van het vuur af). Laat het mengsel iets afkoelen. Klop 200 dl slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt. Meng er 20 gram fijn gehakt ijskruid doorheen en laat het mengsel verder afkoelen. Pas als het afgekoeld is 80 gram fijn gehakte chocolade er doorheen roeren, niet te vroeg, de chocolade mag niet smelten.
Verdeel het mengsel over 4 glazen/schaaltjes. Laat de panna cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Ik maak het vaak een avond van te voren.

Zet de frambozen en aardbeien op in een pannetje op een zacht vuur, daarna kan de 30 gram fijn gehakte ijskruid erbij. Laat het tot 2/3 inkoken en daarna afkoelen.
Voor het opdienen de frambozen/aardbeien over de panna cotta verdelen en de laatste 20 gram chocolade fijn gehakt er over strooien.

Recept van: Culinair WestFriesland, met passie voor smaak en streekgerechten. www.culinairwestfriesland.nl

EXTRA BENODIGD

Laat een reactie achter