Pittige ijskruidsoep

INGREDIËNTEN

Voor 8 ruime kommen:

250 gram ijskruid, apart fijnhakken in de keukenmachine
5 teentjes knoflook, fijngehakt
2 uien, fijngesneden
1 dikke wortel, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
0,5 venkel, fijngesneden
0,5 chilipeper (zaadjes eruit), fijngesneden
1 liter kokend water
zout
citroensap
munt

BEREIDEN

Verhit in een soeppan flink wat olijfolie en voeg de uien en de knoflook toe.

Laat op halfhoog vuur de uien glazig worden en voeg dan, terwijl je goed blijft roeren, de venkel en de chilipeper toe. Wanneer de uien goudbruin karameliseren mogen de wortel en bleekselderij erbij.

Als het geheel zacht en gaar is, haal je het van het vuur.

Strooi wat zout in de pan en schenk het kokende water in de pan. Schep het ijskruid erdoor.

Roer goed door en breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat zout en/of chilipeper.

Vlak voor serveren voeg je nog wat blaadjes munt toe en mix met de staafmixer tot een mooie soep.

Dit heerlijke recept is van www.ziltkombuis.nl i.s.m. Anneke’s kitchen
Foto: www.liselotteschoo.nl

EXTRA BENODIGD

Laat een reactie achter