Culinaire Rondleiding Texel

In samenwerking met Sabien Bosman. Elke dinsdag van 12:00 tot 14:00 uur

Culinaire rondleiding Texel

In samenwerking met ZILTgoed organiseren we een culinaire rondleiding en komen ook de zintuigen aan bod, proeven, ruiken en kijken. Wat doet zout met onze gewassen en wat voor verschil maakt het in vergelijking met de 'gewone' geteelde gewassen. Wat betekent het voor de plant en de evt. vruchten, maar ook hoe verandert de plant, past het zich aan en wat doet zout met de vorm en bv ook met de smaak.

We starten met een kopje koffie of thee en een uitleg in de boet. Daarna brengen we een bezoek aan de Zilte tuin en de kas om in de boet te eindigen met een proeverij van de zilte gewassen, hoe de zilte groente te gebruiken en wat zijn de specifieke smaken en mogelijkheden.

KookboekZilt

Praktische informatie

Wanneer: Elke dinsdag om 12.00-14.00 uur, Boet aan de Hoornderweg 42, 1797 RA Den Hoorn Texel

Kosten: Een minimale bijdrage van €37,50 euro p.p. wordt op prijs gesteld, de opbrengsten zijn voor de SaltFarmFoundation, verder zijn er ter plekke ook zilte producten te koop en het boek ZILT (alleen in de boet voor 15,- euro ipv 30,-)

Programma:
Introductie met koffie/thee, uitleg in de boet, rondleiding in de tuin en kas, proeven van de zilte groente/kruiden/bloemen, uitleg over wat het doet met smaak en een klein presentje voor mee naar huis.

Reserveren:
Via hier kunt u reserveren

Waar: De Boet: Hoornderweg 42, 1797 RA Den Hoorn Texel

Allergieën / groepen: Heeft u allergieën of komt u met een groep (vanaf 8 personen) of wilt u een Proeverij Plus met een groep op een andere dag neemt u dan contact op met sabien.bosman@gmail.com

oester
ijskruid