ZEEWIER VAN TEXEL

Zeewier: het groene goud

Wij zijn pioniers in het telen van zeewier op het land. Deze methode hebben we gekozen omdat het een duurzame en organische manier van telen is, waarbij we geen wieren uit het wild hoeven te gebruiken. Hierdoor zijn we erin geslaagd om zeewier te telen dat nóg lekkerder is dan in het wild. Dit komt omdat zeewier in zee bloot staat aan een variëteit van extreme omstandigheden. Wij kunnen met onze methode het zeewier blootstellen aan optimale levensomstandigheden, wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit van het product.

In zeewater vind je alle 84 mineralen die er bestaan, waarvan zeewier er 64 heeft. Daarnaast bevat het van nature veel gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines (A,C en E), omega vetzuren, mineralen en eiwitten. 

Zeewier telen op het land met vers zilt-bronwater
Waddengoud

Erkend streekproduct

EU_Organic_Logo_Colour_rgb

100% Biologisch

Benieuwd naar onze verse zilte producten?

Bekijk ons gehele assortiment met o.a. vers zeewier, zilte aardappelen en zilte wortelen.

_MG_3626

Een duurzame voedselbron

Zeewier wordt gezien als dé alternatieve voedselbron van de toekomst of zoals een artikel op NU.nl vermeldt - zeewier is dicht aan de buurt van een wondermiddelen. Omdat de eigenschappen van wieren optimaal zijn voor productie op grote schaal.

Geproduceerd met vers zilt bronwater

De locatie van ons bedrijf op Texel is uniek; dicht bij de duinen op het zuiden van eiland staan onze bakken met wieren. Het grootste deel wordt gedroogd en vervolgens verpakt voor consumptie. We maken gebruik van vers zilt bronwater uit de grond om ons zeewier te laten groeien. Door een bijzondere droommethode ontstaat een smakelijk product met een zilte, truffelachtige smaak. Onze betrouwbare methodes zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek.

Samenwerking WaddenWier

Wieren bevatten veel interessante en waardevolle inhoudsstoffen, deze kunnen, door middel van extractie, uit de wieren gehaald worden en vervolgens gebruikt worden in cosmetica en farmaceutische producten. In samenwerking met de Salt Farm Foundation, doet WaddenWier tevens onderzoek naar het ontwikkelen van een biologische meststof op basis van zeewier. Daarnaast ontwikkelen we met ons gedroogde zeewier steeds meer geweldige kruiden waar zowel de thuiskoks als de topchefs van Nederland een groot fan van zijn.

Logo waddenwier
874018a8a1b0d47c0f27cfe678c22217
_MG_3660