ZILTE GROENTEN

Zilte Groenten voeden de wereld

Groenten die groeien onder zilte omstandigheden. Het leek onmogelijk, maar dankzij onderzoek van de Salt Farm Foundation blijkt dat veel gewassen dit wel kunnen. Een enorme doorbraak die wereldwijd voor 400 miljoen hectare grond extra een praktische oplossing biedt voor de voedselproblematiek. Dat is een kwart van alle zilte grond op de wereld.

De boeren zijn ontzettend blij met hun soms wel vier keer zo hoge opbrengst, maar hier in Nederland zijn ze inmiddels ook zot van zilt. Door het zout gaan de groenten namelijk niet alleen extra lekker smaken, maar ze worden er ook veel gezonder van. Doordat ze zich verweren tegen het zout worden de planten sterker, ook van smaak. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen. De zeebanaan en het ijskruid bevatten zelfs tot wel 59% omegavetzuren!

DSC00038
20210824_091918

Kom ze proberen in de Zilte Proeftuin!

Heb je weleens een vegetarische oester gegeten? Of een blad dat vol zit met zilte diamanten? Bij een bezoek aan Texel mag je de Zilte Proeftuin eigenlijk niet overslaan. Iedere woensdag om 11:00 geven we een rondleiding, waarin we je laten kennismaken met het verhaal achter wat we doen en met de verrassende smaken die de zilte tuin je te bieden heeft. De zilte proeftuin bevindt zich op de Hoornderweg 42 in Den Hoorn.

Je bent natuurlijk altijd welkom om alleen een kijkje te komen nemen, maar we zijn er niet altijd. Wil je zilte groenten komen afhalen? Dan staat er buiten voor de boet een koelkastje waar je verse groenten kunt kopen.

Waddengoud

Erkend streekproduct

Benieuwd naar onze zilte kruiden?