Zilte IJskruidsalade

INGREDIËNTEN

Per persoon:
1 ons ijskruid (of een deel ijskruid en een deel andere salade)
Ca. 8 ontpitte, fijn gesneden olijven
Ca. 4-6 zongedroogde tomaten
20-25 gram zee spaghetti (zelf koken en dan af laten koelen of kant en klaar kopen in een potje, merk Algoplus*)
Paar takjes peterselie
1 gepocheerd of gebakken eitje (dooier zacht laten)

Dressing:
1 flinke theelepel lijnzaadolie
1 flinke theelepel olijfolie
1 flinke theelepel balsamico azijn
1 flinke theelepel tamari

* is na opening nog goed een tijdje in de koelkast te bewaren.

BEREIDEN

Spreekt voor zich.
Heerlijk als lunch, eventueel met een paar zonnebloempit crackers er bij of met een neutraal smakende koude aardappelsalade of een heerlijk soepje

Tip a la Rineke:
Wat zit de natuur toch prachtig in elkaar: dat er zulke heerlijke en mineraalrijke voeding wil groeien op gronden die niet geschikt zijn voor andere gewassen. Met de toenemende verzilting van de landbouwgronden is het prachtig dat er voedzame gewassen op zilte grond voor ons geteeld worden (zoals Quinoa, zilte aardappel, ijskruid, zeekraal etc) die ons volop mineralen en sporen elementen leveren die nodig zijn voor werkelijk al onze lichaamsprocessen.

Tip a la Rineke:
Als je regelmatig kant-en-klaar maaltijden, vloeibare smaakversterkers, sauzen uit pakjes en zakjes of in restaurants eet krijg je al (te)veel zout binnen (in de geraffineerde vorm: zonder de begeleidende mineralen en sporenelementen die zeewieren en zeegroenten wel bevatten). Teveel zout, zonder mineralen als Kalium en sporenelementen, verlaagt de aanmaak van energie in onze cellen. Met allerlei klachten tot gevolg. De natuur heeft het prachtig geregeld: in zeewieren en zeegroente zit dan wel veel meer Natrium dan in andere voeding maar ook heel veel Kalium zodat de balans toch weer mooi gehandhaafd blijft. Als je tenminste de rest van je zout consumptie verminderd!©

©www.rinekedijkinga.nl/weten van (h)eerlijk eten

EXTRA BENODIGD

Laat een reactie achter