OVER WADZILT

OVER WADZILT

Een nieuwe revolutie Zilte Waddenproducten

Misschien ken je ons al wel door ons beroemde zeewier, de kruiden of onze zilte aardappelen of zilte wortelen. Vanaf heden hebben wij al onze producten ondergebracht onder het merk WADZILT.

Wat maakt ons zeewier en onze zilte groenten zo bijzonder?

Wij zijn pioniers in het telen van zeewier op het land, deze methode hebben we gekozen omdat het een duurzame en organische manier van telen is, waarbij we geen wieren uit het wild hoeven te gebruiken. Hierdoor zijn we erin geslaagd om zeewier te telen dat nog lekkerder is dan in het wild. Dit komt omdat zeewier in zee bloot staat aan een variëteit van extreme omstandigheden. 

Wij kunnen met onze methode, onder gecontroleerde omstandigheden het zeewier blootstellen aan de optimale levensomstandigheden, wat positieve invloed heeft op de kwaliteit van het product.

Door onze locatie hebben wij continu vers en gezuiverd bronwater tot onze beschikking. Zo kunnen wij bijvoorbeeld dagelijks zeewier oogsten. Onze zilte groenten, zoals bijvoorbeeld zeebanaan en ijskruid, zijn bestempeld als ware superfoods en groeien onder perfecte zilte omstandigheden. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen, bevatten een hoge dosering omega vetzuren, en zijn 100% natuurlijk.

900

"We kampen met een serieus voedselprobleem in de wereld. Zeewier is een fantastisch product dat CO2 kan binden uit de lucht en uit zout water een zoet product kan leveren. Het is een unieke kans voor de Waddenregio om zich verder te ontwikkelen tot een zilt gebied."

- Marc van Rijsselberghe -

Gedroogde zilte (kruiden)producten: Van thuiskok tot Sterrenchef!

Naast het kweken van zeewier en het telen van zilte groenten, ontwikkelen wij zilte (kruiden)producten. Een gedeelte van onze verse producten drogen wij voor deze unieke kruiden.

Een inmiddels onmisbare toevoeging in gerechten van de thuiskok, de tv-koks en sterrenrestaurants. 

Voor onze smaakmakers (kruidenmolens) op tafel hebben wij een unieke droogmethode ontwikkeld. Namelijk op een zeer lage temperatuur, dit duurt langer, maar alle voedingsstoffen en spoorelementen blijven hierdoor in het product. Dit alles gebeurt op een duurzame en milieuvriendelijke manier.

"De basis is sterk en ik heb nog veel ambitie met onze product. Onze zilte groenten zijn een ware vitaminiebom, bevatten heel veel bijzondere eigenschappen, een hoge concentratie jodium en omega vetzuren.”

Partners

Sponsors

Samenwerking Waddenwier en Salt Farm Foundation

WADZILT is een onderdeel van Waddenwier en Salt Farm Foundation. Het kenniscentrum voor onderzoek naar zeewier en zilte groenten. De producten die op deze website worden verkocht zijn ontwikkeld en geproduceerd op Texel. Zowel Waddenwier als WADZILT is opgericht door Marc van Rijsselberghe voor zeewieronderzoek en productontwikkeling.

Duurzame, betrouwbare en milieuvriendelijke teelt

WADZILT is een productiebedrijf dat zich richt op de duurzame, betrouwbare en milieuvriendelijke teelt van zeewier voor consumptie. Wij telen en cultiveren dit zeewier op het land op Texel.

Samen met partners, in het kader van het project Port4innovation, werken we aan een snelle (en betaalbare) toepassing van zeewierproducten als voedingsmiddel en als organische meststof.

Samen met onze partners in SalFar (co-sponsor door Provincie Noord Holland) ondernemen wij activiteiten om zilte groenten te promoten en er het juiste bedrijfsmodel rond te ontwikkelen.