Franse Televisie op bezoek in kader van zeespiegelstijging

Fransen op bezoek in kader van zeespiegelstijging. Kansen of alleen maar problemen?

Afgelopen woensdag was de Franse televisie bij ons op bezoek. De journalist Nathalie Gros van de tv show Envoye Special (de Franse Wereld Draait Door) was in het kader van klimaatverandering naar Texel gekomen. Nathalie is hier uitgebreid ontvangen en heeft naast een rondleiding in de proeftuin een bezoek aan de Slufter gebracht. Volgens Nathalie moeten in Frankrijk ook aardig wat mensen verhuizen door de zeespiegelstijging. Alleen de meeste mensen in Frankrijk reageren hierop door het probleem te ontkennen of zich weg te draaien. Daarvoor was zij op reis door Nederland om inspiratie op te doen om de Franse bevolking een lichtje van hoop op te steken. Marc van Rijsselberghe liet zien hoe je ondanks de verzilting gewassen kan oogsten en hoe je daar aan kan verdienen. Sabien, van de catering Staal, toonde de kansen van de verzilting door haar proeverij van zilte gerechten. De Fransen, Nathalie en de cameraman Olivier, oordeelde dat het naar 'meer' (la mer) smaakte. Vol van hoop en met een volle buik vertrok de Franse klimaatexpeditie weer naar Frankrijk.

franse televisie crew
franse televisie eten
franse televisie crew 2
franse televisie eten 2