Nieuws
Van de Wadden’ brengt chips op de markt gemaakt van met zeewier bemeste zilte aardappels
Persbericht, Texel, 1 juni 2023 In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan en gaat de markt op met een uniek product; Van de Wadden chips. Samen met Marc van Rijsselberghe (Salt Farm Foundation), de grondlegger en aanjager van zilte teelt in Nederland, is het gelukt om een aardappelras…
Lees verderSalt Farm Texel op Franse tv!
Salt Farm Texel op Franse tv vanwege innovatieve aanpak zilte teelt in kader van stijgende zeespiegel [Den Burg, Texel] – 11-04-2023] – Onze zoutboerderij was onlangs op de Franse televisie te zien vanwege zijn innovatieve aanpak van de stijgende zeespiegel. Terwijl de zeespiegel wereldwijd blijft stijgen, is het telen van planten met zout een steeds…
Lees verderBIO certificaat zeesla van Waddenwier
De zeesla die gekweekt wordt bij de Petten aan de Mokweg op Texel kreeg eind 2022 de biologische certificering van Skal. De locatie aan de Petten heeft toevoer van zeewater door kwel die onder de schelpendijk stroomt. Het zeewater wordt opgevangen en gebruikt voor de teelt. Het zeewier is een product van aquacultuur en wordt…
Lees verderFranse Televisie op bezoek in kader van zeespiegelstijging
Fransen op bezoek in kader van zeespiegelstijging. Kansen of alleen maar problemen? Afgelopen woensdag was de Franse televisie bij ons op bezoek. De journalist Nathalie Gros van de tv show Envoye Special (de Franse Wereld Draait Door) was in het kader van klimaatverandering naar Texel gekomen. Nathalie is hier uitgebreid ontvangen en heeft naast een…
Lees verderZeker Zilt: Duurzaam telen met meer smaak.
Zilte wortelen bemest met zeewier Afgelopen week zijn zilte wortelen uit de grond getrokken op het land van Joost Broekman. Dit zijn niet zomaar wortelen, want deze wortelen zijn bemest met een innovatieve bemesting van zeewier. Het rooien van de wortelen is een onderdeel van een groter onderzoek van het project Zeker Zilt. Omdat op…
Lees verderEten van de zoute grond op Texel
De voedselmakers Op Texel „vermoordt” Marc van Rijsselberghe uiteenlopende gewassen, in de hoop dat een enkeling de zilte bodem overleeft. Hij werd wereldberoemd met zijn zilte aardappel. ‘Welkom in de boet. Je bent niet de eerste, er komen ongeveer vijftig filmploegen per jaar. Ik had een wedstrijdje met Dorian, wie komt er het meest op…
Lees verder20 juni Toogdag voor de wadden – proeverij
Tijdens de Toogdag voor de Wadden op 20 juni in Delftzijl, werden na de excursie bij de groende dijk bij Bierum, de producten van WadZilt geserveerd aan onderandere Commissaris van de Koning in Friesland Arno Brok, ministers van der Wal en Harbers.
Lees verderPittige ijskruidsoep
INGREDIËNTEN Voor 8 ruime kommen: 250 gram ijskruid, apart fijnhakken in de keukenmachine5 teentjes knoflook, fijngehakt2 uien, fijngesneden1 dikke wortel, fijngesneden2 stengels bleekselderij, fijngesneden0,5 venkel, fijngesneden0,5 chilipeper (zaadjes eruit), fijngesneden1 liter kokend waterzoutcitroensapmunt BEREIDEN Verhit in een soeppan flink wat olijfolie en voeg de uien en de knoflook toe. Laat op halfhoog vuur de uien…
Lees verderGevulde Zilte pieper
INGREDIËNTEN 1 Zilte PieperHandje Zeekraal2 Oesters1 Eetlepel Zee peterselieCrème fraicheBoterMelkPeper BEREIDEN Winnend gerecht Texel Culinair 2014 Kook de Zilte pieper gaar. Halveer de Pieper en hol deze uit. De zilte vulling van de pieper mengen met boter iets peper en melk en mengen tot een puree. De zilte puree mengen met fijn gesneden Zeekraal. De…
Lees verder- « Vorige
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »