Recepten
Warme zilte aardappelsalade
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenVoorgerechtVis INGREDIËNTEN (Biologische ingrediënten)500 g biologische Zilte aardappels2 st biologische Rode ui2 st biologische Venkel100 g biologische…
Lees verderCoquilles met zeebanaan
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenVoorgerechtVis INGREDIËNTEN 12 coquilles, in de schelp1 partje van 1 gepekelde citroen, alleen de gele schil1 el…
Lees verderZeewierpesto met zeebanaan
Dit smaakt uitstekend over gegrilde vis. Smeer een beetje over de vis vóór het grillen. Maar ook als dip voor…
Lees verderVongole met zeebanaan
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenHoofdgerechtVis INGREDIËNTEN 200 g zeebanaan2 dl room1 venkel2 dl pastis2 kg kokkels2 kg vongole1 eetlepel olijfoliepeper BEREIDEN…
Lees verderZilte aardappel-groentesoep
Bereidingstijd: 20-30 minuten4 personenLunch of tussendoortjeVegetarisch INGREDIËNTEN 1 kg zilte aardappelen*zonnebloemoliehandvol lamsoor + extra om te garnerenpaar takjes ijskruid +…
Lees verderZilte soep met lamsoor en ijskruid
Bereidingstijd: 5-10 minuten2 personenLunch of tussendoortjeVegetarisch INGREDIËNTEN 4 stengels bosui100 gram lamsoor100 gram ijskruid1/2 theelepel gedroogde tijm1/2 liter groente bouillon2…
Lees verderGebakken zilte aardappelen uit de oven met homemade truffelwier mayonaise
4 personen 50 min Bijgerecht Vegetarisch INGREDIËNTEN 1 kg zilte aardappelen 8 teentjes knoflook (ongepeld) olijfolie om mee te besprenkelen…
Lees verderIn de media
Offshore Experience 2023
Tijdens de Offshore Experience van 12-09-2023 in Den Helder hebben we chips laten proeven van onze zilte aardappelen. Ook hebben…
Lees verderKwekerij Wadzilt pioniert op brakke grond
Kwade sla Gebrek aan zoet water is een wereldwijd probleem. In grote delen van de wereld verzilt de bodem en…
Lees verderChips van de Wadden van aardappelen uit zilte grond
In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan, door de markt op te gaan…
Lees verderVan de Wadden’ brengt chips op de markt gemaakt van met zeewier bemeste zilte aardappels
Persbericht, Texel, 1 juni 2023 In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan en…
Lees verderSalt Farm Texel op Franse tv!
Salt Farm Texel op Franse tv vanwege innovatieve aanpak zilte teelt in kader van stijgende zeespiegel [Den Burg, Texel] –…
Lees verderBIO certificaat zeesla van Waddenwier
De zeesla die gekweekt wordt bij de Petten aan de Mokweg op Texel kreeg eind 2022 de biologische certificering van…
Lees verderFranse Televisie op bezoek in kader van zeespiegelstijging
Fransen op bezoek in kader van zeespiegelstijging. Kansen of alleen maar problemen? Afgelopen woensdag was de Franse televisie bij ons…
Lees verderZeker Zilt: Duurzaam telen met meer smaak.
Zilte wortelen bemest met zeewier Afgelopen week zijn zilte wortelen uit de grond getrokken op het land van Joost Broekman.…
Lees verderEten van de zoute grond op Texel
De voedselmakers Op Texel „vermoordt” Marc van Rijsselberghe uiteenlopende gewassen, in de hoop dat een enkeling de zilte bodem overleeft.…
Lees verder- 1
- 2
- Volgende »