Zeewierpesto met zeebanaan

Dit smaakt uitstekend over gegrilde vis. Smeer een beetje over de vis vóór het grillen. Maar ook als dip voor garnalen of over een simpele pasta is het een heerlijke pesto.

INGREDIËNTEN

20 gram pijnboompitten (licht geroosterd)
zeewier-pesto-op-vis
zeewier pesto over gegrilde vis

2,5 dl olijfolie
20 gram parmezaanse kaas
peper en gedroogde zeebanaan
1 teentje knoflook
1 bosje basilicum
handjevol rucola (goed gewassen)
handjevol verse spinazie (goed gewassen)
10 gram zeesla en/of zeebanaan
sap van een halve citroen

BEREIDEN

Mix de pijnboompitten, olijfolie, knoflook en de parmezaanse kaas in een blender.

Voeg dan pas het verse groen toe (basilicum, zeewier en spinazie) en het citroensap toe.

Deze pesto mag gerust wat dikker zijn en is mooi groen.

Breng het op smaak met peper en gedroogde zeebanaan (zoutvervanger).

Dit heerlijke recept is van www.degeneeskrachtigekeuken.nl.

EXTRA BENODIGD

Blender

Laat een reactie achter