• 4 personen
  • 50 min
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch

INGREDIËNTEN

  • 1 kg zilte aardappelen
  • 8 teentjes knoflook (ongepeld)
  • olijfolie om mee te besprenkelen
  • zeewierzout

voor de mayonaise:

  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • ½ eetlepel mosterd
  • 200 ml milde olijfolie
  • 10 gram truffelwier

BEREIDEN

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

2. Snijd de zilte aardappels in partjes of grove stukken en beleg een bakplaat met een stuk bakpapier. Leg er de aardappelen en teentjes knoflook op. Sprenkel er olijfolie over en hussel de aardappels met je handen door de olie om ze er rondom mee te bedekken. 

3. Bak de aardappels 30-40 minuten in de oven tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn. Schep de aardappelen halverwege om.

De mayonaise

4. Klop intussen met een handmixer in een kom het ei los en voeg de mosterd hieraan toe. Voeg terwijl je klopt een klein scheutje olie toe. Voeg als de olie is opgenomen nog een klein scheutje toe. Zodra de mayonaise dikker begint te worden kun je de rest van de olie geleidelijk en in een dun straaltje toevoegen. Wel flink blijven kloppen! Voeg het hele zakje truffelwier toe en breng op smaak met (zeewier)zout en peper.

5. Haal de zilte aardappelen uit de oven, knijp er de zacht geworden knoflook erover uit en breng op smaak met (zeewier)zout. Serveer met de mayonaise (blijft in de koelkast nog 1-2 weken goed).

EXTRA BENODIGD

Bakpapier, handmixer

1 reactie

  1. A WordPress Commenter op februari 18, 2021 om 7:17 pm

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Laat een reactie achter