Zilte aardappel-groentesoep

Bron: www.dekeukenvancolette.nl

Bereidingstijd: 20-30 minuten
4 personen
Lunch of tussendoortje
Vegetarisch

INGREDIËNTEN

1 kg zilte aardappelen*
zonnebloemolie
handvol lamsoor + extra om te garneren
paar takjes ijskruid + extra om te garneren
handje zeekraal + extra om te garneren
1/4 gedroogd pepertje, verkruimeld
(1/4 – 1/2 kippenbouillonblokje)
zwarte peper uit de molen
4 el Griekse yoghurt 10%, uitgelekt
eetbare bloemetjes, bijv. van rucola en tijm

BEREIDEN

Snijd 2 kleine aardappelen in flinterdunne plakjes en snijd de rest in blokken. Kook deze in ± 12 min. in 1 1/2 liter water gaar en voeg de laatste 5 min. de groenten toe. Verhit een laagje olie in een ruime pan en frituur hierin de aardappelplakjes aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de rode peper toe. Verkruimel er eventueel nog een deel van een bouillonblokje boven. Maak de soep op smaak met zwarte peper. Verdeel hem over kommen en schep er een lepel yoghurt op. Garneer met de groenten, de bloemetjes en de chips.

Dit heerlijke recept is van www.dekeukenvancolette.nl.

EXTRA BENODIGD

Staafmixer

Laat een reactie achter