Voor wie houdt van unieke en verrassende smaken moet onze zeebanaan hebben geproefd! Hij is heerlijk sappig en smaakt wat pittiger dan zeekraal. Bovendien bevat hij nóg meer voedingsstoffen, zoals omega vetzuren. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms mooi vuurrood van kleur. De herkomst ligt in Australië.

In Nederland is de zeebanaan nog helemaal niet zo bekend, maar op Texel groeit hij in populariteit! In onze zilte proeftuin kun je hem komen proeven, of koop dit sappige zilte plantje bij de lokale supermarkten.

Wist je dat zeebanaan...

1. …een enorme vitaminebom is.
2. …vol zit met Omega 3 en 6?
3. …een perfecte zoutvervanger is?
4. …vrijwel geen suiker bevat?
5. …vol met natuurlijke jodium zit?

Oftewel: boordevol goede voedingsstoffen!

Hoe bereid je het?

Wij vinden dat je de zeebanaan in zijn geheel kunt eten, maar de strengen kunnen iets harder zijn dan de blaadjes. Om in de zeesferen te blijven kun je het verwerken in een visgerecht of gebruik het als garnering of in een frisse salade. Je kunt hem zowel vers eten als roerbakken en koken.

Benieuwd naar recepten? Probeer deze eens:

Waar kan ik het kopen?

Een bakje verse zeebanaan is nu tijdelijk voor 5 euro (ipv 6 euro) verkrijgbaar bij onze zilte proeftuin in Den Hoorn. Daarnaast vind je hem in de volgende Texelse supermarkten:

  • Plus Hooijschuur in de Cocksdorp
  • Spar Goenga in Den Hoorn

Gedroogd (als kruidenmolentje) is hij bij ons ook verkrijgbaar en anders kun je deze ook online bestellen.

Ons adres: Hoornderweg 42, 1797 RA Den Hoorn Texel

Laat een reactie achter