Waddencare

verzorging van het wad

Waddencare

Joris Venneker is de bedenker en eigenaar van Waddencare. Bij Waddenwier op Texel teel en oogst ik zeewier en andere zilte producten voor consumptiedoeleinden. Dat gebeurt op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Deze biologische groenten zitten tjokvol vitamines en omega-vetzuren. De zeebanaan bijvoorbeeld is een echte vitaminebom. De zilte teelt is dus erg gezond en wordt steeds populairder.

Het is de toekomst van onze voedselvoorziening, maar zilte gewassen kennen ook andere toepassingen, waaronder huidverzorging. En hier ben ik op in gestapt. Mensen kampen sinds het begin der tijden al met een scala aan huidproblemen. De zilte producten dragen veel goede stoffen in zich en vullen de huid aan op de tekorten die een oorzaak zijn van de huidproblemen.

Door de mogelijkheid van deze geweldige transformatie van zilte oogst tot verzorging van de huid ben ik Waddencare begonnen. Het geeft veel voldoening om onze wekelijkse oogst om te zetten in huidverzorgingsproducten waar mensen echt wat aan hebben.

6EFDDC03-7BBD-4D9A-B77B-C502EDC54677