Zilte stamppot met lamsoor en ijskruid

Hoofdgerecht

4 personen

30 minuten bereidingstijd

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo zilte aardappels
  • 100 gram lamsoor
  • 100 gram ijskruid
  • 1 theelepel gedroogde venkel
  • 4 Pangasiusfilets
  • peper & Zout
  • roomboter

BEREIDEN

  1. Was de aardappelen, snijd doormidden en kook in de schil in 15 minuten klaar. Je hoeft geen zout toe te voegen.
  2. Intussen spoel je de lamsoor en ijskruid even af laat uitlekken in een vergiet. Hak vervolgens grof.

  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gedroogde venkel toe. Zodra de zaadjes beginnen te ‘poppen’ voeg je een flinke eetlepel roomboter toe. Laat deze smelten en bak hierin de pangasiusfilets rondom bruin en gaar. Breng op smaak met zout & peper.
  4. Zodra de aardappels gaar zijn giet je deze af en laat een paar minuten uitdampen, in de pan met de deksel er op. Voeg vervolgens een klontje boter toe en stamp het geheel door met een aardappelpuree stamper. Voeg de gesneden lamsoor en ijskruid toe en stamp nog licht door om te vermengen. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  5. Serveer de zilte stampot met lamsoor en ijskruid op een bord en leg hier de gebakken pangasiusfilet bovenop. Giet een beetje van het bakvet en venkelzaadjes erbij, want dat zit boordevol smaak.

Eet smakelijk!

EXTRA BENODIGD

Laat een reactie achter